Wandelen in het natuurreservaat Bosco Casale

Het regionale  natuurreservaat Bosco Casale heeft een oppervlakte van 146 hectare en ligt in de buurt vab het klooster van de hermitage van Sant’Onofrio.

Je kunt er prachtig wandelen op de paden van het bos, dat vroeger door houthakkers is gebruikt voor het transport van hout. Er is een ​​grote verscheidenheid aan planten en dieren te bewonderen. De aanwezigheid van bronnen, beekjes, poelen en een vijver zorgen voor een grote amfibische diversiteit.

Vlinder
Wandelen in het Natuurreservaat Bosco Casale
Wespendief

Vanaf het begin van de lente ziet het reservaat eruit als een uitgestrekt bloementapijt. Van de gewone sleutelbloemen tot de anemoon van de Apennijnen, van de narcissen tot orchideeën .

In het late voorjaar is het de beste tijd om de vlinders te observeren die de paden en open plekken bevolken met hun schitterende kleuren. Ongeveer zestig soorten zijn er te vinden. Ook zijn er zoogdieren zoals de wilde kat en de Italiaanse grijze wolf te zien De meest interessante aanwezige roofvogels zijn de wespendief, de lodolaio, de rode wouw en de havik .

Onder de amfibieën zijn de salamandrina di Savi, de Italiaanse Triton en de Apennijnen Ululon het vermelden waard.